Geleceğine Dokun!da ara...

3 Mayıs 2015 Pazar

Biz Kimiz ? - Who Are We ?

 
Alperen GÜLER

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisiyim. Aynı zamanda projemizin yasal temsilcisiyim.

I'm a student at Yildirim Beyazit University, department of International Relations. At the same time I'm a legal representative of our project.






Alina RYAZANOVA
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletme bölümü öğrencisiyim. Avrupa Birliği ve Gençlik Değişim Projeleri Koordinatörlüğü biriminin başkanıyım. Aynı zamanda iletişim sorumlusuyum.


I'm a student at Yildirim Beyazit University, department of International Trade and Business. I'm a president of the European Union and the Youth Exchange Project Coordination. At the same time I'm communication executive.





Büşra YAMANGENÇ
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler bölümü  öğrencisiyim. Ortaklarımızla gerçekleştirdiğimiz  görüşmelerden, yazışmalardan ben sorumluyum. Kısaca  iletişim sorumlusuyum diyebiliriz.

 I'm a student at Yildirim Beyazit University, department of  International Relations. I'm responsible for the correspondence  of the interviews that we conduct with our partners. Shortly we  can say communication executive.





Furkan ERAVCI
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İşletme bölümü öğrencisiyim. Projemizin mali işlerinden sorumluyum.


 I'm a student at Yildirim Beyazit University, department of  Business Administration. I'm a financial coordinator of the project.





Büşra ENGİZ

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İşletme bölümü öğrencisiyim. Projemizin mali işlerinden sorumluyum. Aynı zamanda proje toplantılarımızın organizasyonları da benden sorulur.

I'm a student at Yildirim Beyazit University, department of Business Administration. I'm a financial coordinator of the project. At the same time I organise meetings of our project team.


 



Bihter DEMİR

Gazi Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisiyim. Projemiz kapsamında bakanlıklarla yapılan görüşmelerden sorumluyum.

I'm a student at Gazi University, department of International Relations. I am responsible for the interviews with the ministries as part of our project.






Ömer ZAİMOĞLU

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bölümü öğrencisiyim. Projemiz kapsamında bakanlıklarla yapılan görüşmelerden sorumluyum.


I'm a student at Yildirim Beyazit University, department of Political Science and Public Administration. I am responsible for the interviews with the ministries as part of our project.





Ahmet BAYKAL

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bölümü öğrencisiyim.Projemizin okul içi yazışmalarından ve görüşmelerinden sorumluyum.

I'm a student at Yildirim Beyazit University, department of Political Science and Public Administration. I'm a responsible of our project's correspondences and meetings in school.






Ali ÖZALP


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Makine Mühendisliği bölümü öğrencisiyim. Projemiz kapsamındaki tüm teknolojik konularda arkadaşlarıma elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum.

I'm a student at Yildirim Beyazıt University, department of Mechanical Engineering. Trying to be helpful with technologic issues to my friends.





Elif Tuğçe TOPCU


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İşletme bölümü öğrencisiyim. Projemizin sosyal medya ve blog sorumlusuyum.

I'm a student at Yildirim Beyazit University, department of Business Administration. I'm social media and blog coordinator of the project. 






Nursima ŞAHKULUBEY


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve İşletme bölümü öğrencisiyim. Projemizin sosyal medya ve blog sorumlusuyum.


I'm a student at Yildirim Beyazit University, department of International Trade and Business. I'm social media and blog coordinator of the project. 





1 Mayıs 2015 Cuma

Gelsin Mi Proje Özetimiz ? - To Give Our Project Summary ?

   "Geleceğine Dokun" projesi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Etkinlik ve Siyasal Araştırmalar Topluluğu tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk temelli uluslararası gönüllülük ve gençlik değişim projesidir. "Geleceğine Dokun" projesi kapsamında öncelikli olarak sevgi evlerinde bulunan korunmaya muhtaç çocukların sosyalleşmesine katkı sağlamak ve onları yeni kültürlerle tanıştırmak hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik faaliyetler yürütülecektir. Bu faaliyetler neticesinde hedef kitleyi oluşturan çocuklar ve gençler arasında Avrupa kültürünün tanıtılması ve farklı kültürler arasında kaynaşmanın öne çıkarılması amaçlanmaktadır. Bu sayede katılımcı ülkeler arasında ortak değerler üzerinden yeni-ortak bir kültür oluşturma sürecinin geliştirilmesi de projenin temel öncelikleri arasında yer almaktadır.
   "Geleceğine Dokun"  projesi İtalya, İspanya, Yunanistan, Bosna Hersek ve Türkiye dahil olmak üzere beş farklı ülkeden 18-25 yaş aralığındaki kırk iki katılımcıyla gerçekleştirilecektir. Türkiye dışından projeye dahil edilen ortaklarda da proje önceliklerini gerçekleştirme ve kapsama şartı aranmış ve ortaklık seçimleri bu değerlendirme üzerinden şekillendirilmiştir.
   "Geleceğine Dokun" projesi kapsamında farkındalık oluşturma ve yaygınlaştırma hedeflerinin sağlanabilmesi için pek çok faaliyet gerçekleştirilecektir. Bu bağlamda farkındalık oluşturmak adına daha önce sevgi evlerinde yetişmiş bir ünlüyle geniş katılımlı bir söyleşi gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Proje kapsamında belirlenen iki okulda tiyatro ve sergi aktiviteleri düzenlenecektir. Bununla birlikte hem yaygınlaştırma hem de kültürel tanıtım hedeflerini gerçekleştirmek adına Safranbolu'ya bir gezi düzenlenecek ve burada bir dizi resmi ziyaretler gerçekleştirilecektir. Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Keçiören ve Mamak Belediyeleriyle ortak faaliyetler yürütülecektir. Projenin uzun vadede geçerliliğini sürdürebilmek adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bir sunum yapılacak ve bu faaliyetlerin yaygınlaştırılması noktasında destek talep edilecektir. Ayrıca katılımcı ülkelerdeki 6-12 yaş aralığındaki çocuklar arasında mektup arkadaşlığı projesi oluşturulması ve bu proje neticesinde ortaya çıkacak etkileşimin uzun vadede sürdürülmesi de "Geleceğine Dokun" projesinin temel hedefleri arasındadır. Bu ana faaliyetlerin dışında;  belediyelerin desteğiyle ağaç dikimi ve hatıra ormanı oluşturulması, beş farklı ülkeden katılımcıların ortak çalışmasıyla çocuk ve gelecek teması perspektifinde bir kitapçık hazırlanması, piknik ve uçurtma etkinliği,  bez bebek ve maket uçak yapımı, ebru ve geleneksel sanatlar tanıtımı, sportif faaliyetler, kültürel tanıtım (müze, Anıtkabir vb.) gezileri gibi pek çok faaliyetin de "Geleceğine Dokun" projesi kapsamında gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır.
   Tüm ortakların aktif katılım ve sorumluluğuyla gerçekleştirilecek bu etkinliklerle kültürler arası kaynaşma ve ortak değerler üzerinde farklı yaş aralığındaki çocuklar ve gençlerin buluşması öngörülmektedir. Nitekim gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler neticesinde ortaya çıkacak etkileşim, projenin ve farkındalığın kısa ve uzun vadede sürdürülebilirliği açısından önem arz etmektedir. Bu sayede proje sırasında ve sonrasında ortaya çıkan kazanımlar daha etkin şekilde faaliyetlerin gerçekleştirilmesine zemin oluşturacaktır.
...

   “Touch for Your Future “is a social responsibility, international voluntariness and youth exchange project made by Social Activities and Political Researches Community at Yıldırım Beyazıt University. Within the scope of the project “Touch for Your Future” targeted activities primarily is to contribute socializing of children who needs to be protected in orphanages and introduce them new cultures will be done. In the result of these activities the intended population, which constitutes children and youth, is aiming to drive forward the introduction of European culture and amalgamation of different cultures. So, over the common values among the participant countries process development of creating a new-common culture is also taking part between the base priorities.
   The project “Touch for Your Future” will be realized among five different countries which are Italy, Spain, Bosnia- Herzegovina, Greece and Turkey, with age range of 18-25 and 42 participants. The partners added from abroad were chosen by realization of primaries of project and their experience.
   Creating awareness and dissemination of many activities will be carried out in order to achieve its objectives under the project “Touch for Your Future”. In this context, to raise awareness making interviews with famous people who were grew up in orphanages will planned to be carried out. The theater and exhibition activities will be held in two schools covered by the project. However, to realize objectives of both dissemination and cultural promotion trip to Safranbolu will be actualized and a series of official visits will be carried out there. On the other hand, mutual activities will be carried out with the Ministry of Family and Social Policies, Keçiören and Mamak Municipality. In order to remain valid the project in the long-term, the presentation will make and required to support the project from Family and Social Policy Ministry. In addition, the planned pen-pal project between children at the age of 6-12 and as a result of this project to sustain the long-term interactions is among the main objectives of “Touch for Your Future” project. Apart from these main activities; planting trees with the support of the municipality and the memorial forest to be created, a booklet will be prepared about the future of children, picnics and kite events, rag dolls and model aircraft construction, marbling and traditional arts presentation, sporting activities, cultural promotion (museums, Anitkabir etc.) also many activities such as trips are intended to be carried out under the project with the collaboration participants from five different countries. 
   The target of these activities is youth meeting foreseen over intercultural cohesion and common values of children in different age ranges among all partners with the active participation and responsibility. Indeed a result of planned events will occur, the interaction of short and long-term awareness is important in terms of sustainability. Thus, during and after the realization of the project emerging gains will form the basis of more efficient operations.